tisdag 17 september 2013

Skivbutiksguide GBG: CD-Centralen (R.I.P.)

CD-Centralen i sin enkla glans

Tyvärr har det blivit lite dåligt med uppdateringar när det gäller min skivbutiksguide på sistone. Nåddes idag av den väldigt tråkiga nyheten att CD-Centralen går i graven vid månadsskiftet. Den här butiken har varit min stora favorit under väldigt många år. 50-öresbackarna som fanns innan myntet ifråga försvann kunde ibland innehålla obskyr finsk jazz eller progressiv rock från Polen. Många plattor kostar 10 kronor och om man orkar rota på backarna på golvet dyker det ibland upp guldkorn för 1 krona. Många tänker nog att en så pass uppenbar skivbutik som alla som passerar Centralstationen kan gå in i inte kan innehålla fynd, men här har jag gjort några av de största fynd jag någonsin har gjort i Göteborg. Humana priser och nyinkommet-backar som fylls på dagligen har gjort det här till ett vattenhål för alla musikintresserade Göteborgare. Anledningen till att butiken nu tackar för sig är att hyran kommer höjas från och med nästa månad. Hyran i dagsläget är på 56 000 och nu i och med höjningen blir det omöjligt för ägarna att ha kvar butiken. Som en liten tröst i det hela så är begagnatspecialisten Bengan redan ute på nytt jobb. Han har tagit över begagnatdelen på båda Bengans-butikerna i Göteborg. Nu sista månaden är det 50% på hela sortimentet på CD-Centralen, men det är redan relativt utplockat i backarna. Det är sista chansen nu, så det är bara att ställa in morgondagen och börja gräva.

2 kommentarer:

  1. Äeh.. Fan vad trist :( Var där flertalet gånger under det år jag studerade där. Gjorde en hel del köp för bra summor... Jättetråkigt!

    SvaraRadera
  2. Ja, det är riktigt tråkigt när en riktigt bra affär går i graven. Som tur är har ju Bengt tagit över begagnatdelen på båda Bengans. Det är där man får fynda nu :)

    SvaraRadera